이전엔 흑미 식빵 믹스를 사다 먹었지만.
흑미 가루를 주문하고, 한번쯤 직접 해보고 싶었던 빵이다.
물론 , 흑미는 밀가루보다 훨씬 쫄깃함이 강하다.
Ingredients;
330 g black rice powder,10 g dried yeast, 25 gyellow sugar
6 g sea salt,10 g powerderd skim milk . 16 g butter
Preparation;
Stir together black rice powder, dried yeast, salt and sugar
Add water and blend until completely mixed
Add butter and working until dough is smooth and elastic, 10 mintues
Cut into 3 pieces , cover with plastic wrap
Let dough at room temperature , 15 minutes
Flattened dough and roll up
Let dough in a case atwarm temperature ( oven, 35 degree celsius ), 40 minutes
Preheat to 180 degree celcius
Bake 25 minutes until golden brown
쌀식빵은 1차 발효가 없다는 레시피를 그대로 따라서 했는데.
많이 부풀지 않았다.
다음엔 1차 발효를 해서 해봐야겠다.
맛은 쫄깃한 쌀식빵의 식감이 그대로 ~~
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