본문 바로가기

Bakeries

Parsely rolls ( Cloverleaf rolls) ; Healthy

글루텐 만드는 것에 재미를 붙인 둘째가 내일 아침 먹을 빵을 만들자고 ..

그야말로 바빴던 월요일, 오늘은 좀 쉬자 했더니, 자기가 반죽은 책임 진단다.

그리고, 해냈다...

오늘도 역시 수면부족~

English muffin 과 Parsely roll 중에 고민하다가, 허브에 이끌려서,,

Ingredient;

220 g strong flour, 5 g powdered skim milk, 3 g dried parsely and some basil,

15 g sugar,2g sea salt, 15 g olive oil ( instead of butter due to lack of time ),

3g dried yeast, 125 g warm water

실온에 내놓은 버터가 없어서 올리브 오일로 대체했다.

바질도 조금 섞고,


사랑스런, 둘째의 손~~

이제 선수다..



40분간 1차 발효후 모습, 적당한 크기로 나눠서 실온에 10분 휴지



2차 발효직전, 모양 만들기, 베이글처럼 밀고, 접고, 늘여서, 다시 모양 만들기



2차 발효 40분 시작



2차 발효 후 굽기 직전

190도 에서 16분 구워냈다








다굽고, 치우고나니 12시가 훌쩍 넘었다

사실, 발효시간에 다른걸 ( I'll post it tomorrow ) 같이 하느라고, 손이 바빴다.

Good night my lovely two sons..

What a surprise !

Why are so many people visit my blog ?

I didn't spread it ... I just want to record every single daily lifeand my thought of each moment.

But, thanks from the bottom of my heart to all of you who stop byand read my blog~~

Good luck to you.